tirsdag den 7. juni 2011

Erfaringer med en digital bogportal (Superbog.dk)

I et tidligere indlæg har jeg fortalt om elevernes erfaringer med en digitale bogportal. I dette indlæg har jeg lovet at sammenfatte lærernes indtryk.
De to klasseteam på 1. trin på Glud Skole har iagttaget, at eleverne er meget motiverede og arbejdsomme, når det åbner portalen. Valg af bøger efter lix og emner fungerer godt. Elever, som har fået besked på at vælge bøger med bestemte Lixtal er selvhjulpne under læsningen, fordi teksterne har en passende sværhedsgrad. Forlaget kunne også have valgt at bruge Lettal, som er endnu bedre egnet til dette formål. Elever, som har behov for det, kan få teksten læst højt.
Alle elever har langtidslånt en netbook, så der er en netbook til hver elev. Det er en lettelse i dagligdagen. Eleverne går næsten altid hurtigt i gang. Indholdet af bøgerne passer godt til eleverne i 1. klasse, og der er bøger nok til 1. trin. Samlingen bliver udbygget med en snes nye bøger om året til bh.-6. trin. Desuden bliver den udbygget med ungdomsbøger og andre bøger til overbygningen, så eleverne kan benytte den i hele deres skoletid.
En begrænsning er, at det ikke er muligt at forstørre teksten på de små skærme. Der kan forekomme ventetid, når eleverne alle logger på nettet, men der ville også være spildtid, hvis de skulle på biblioteket for at hente bøger. Opgaver findes kun som PDF, hvilket betyder, at de skal printes ud, og at der ingen kontrol er af elevbesvarelserne. Det ville være optimalt at have adgang til online opgaver i Superbog.dk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar